sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pihattovarsasta ratsuksi/ Piimis


Keräsin kuvat Piimiksestä yhteen kansioon, ja tarkan valikoinninkin jälkeen ("epätarkka..kuva vinossa..silmät kiinni..huono kuvakulma" jne) oli minulla hyviä kuvia nelisenkymmentä. Yritin kovasti karsia kuvamäärää, mutta taas joudun pahoittelemaan, taitaa olla piiiitkäääää postaus.

Luulen, että suurin syy valtavaan kuvamäärään on se, että Piimis oli aina joka puolella, kiinni jokaisessa hevosessa, kiinni talikossani jne. Siinä missä edellisen postauksen Jere oli hyvin rauhallinen, kiltti, selkeä käsitellä, mukava ja miellyttävä, samanikäinen Piimis taas oli (ja edelleen on) sählä, pölhö, leikkisä, utelias ja hyvin hyvin itsepintainen. Piimis asui pihatossani syyskuusta 2012 elokuuhun 2013 (poislukien maalis-toukokuun, jolloin oli ratsuttajan luona).

Vajaa parikuinen fwb-ori C-Eckhardt, "Piimä" (sukupostissa ), holsteiner-emä Leandran kanssa. (Kuva Sanna Lahtinen)

Vasta muutaman päivän Päiväkummun Hevostilalla oltuaan Piimis on jo löytänyt leikkikavereista parhaan, Charly-Papan.

Piimis 2v. ja Charly 17v. Leikki jatkuu..

..ja aina vaan jatkuu :)

Juoksutusharjoituksia juuri kolmevuotiaaksi kääntyneen Piimiksen kanssa. Nämä olivat sangen opettavaisia..

..sillä nuori ori oli hyvin ehtiväinen, vauhdikas (ainakin kun sai itse päättää suunnan..) ja erittäin myös nopea etujalkojensa ja päänsä kanssa :D


Piimis oli myös se, joka heti ensimmäisenä oli paikalla, kun laumaan tuli uusi hevonen. Tässä Onnimanni tutkittavana.
Vuorostaan Heku..

..Elvis..
..ja Humiro. Ei Piimis pahalla, eikä komentamassa. Vaan ihan vain puhtaasta uteliaisuudesta.
Piimis vietti kolmevuotiskeväänsä ratsuttajalla; oppi nopeasti ja hyvin. Se myös ruunattiin tuona keväänä,  ja pahin sähellys loppui nopeasti. Tässä Sanna-omistaja talutusratsastuksessa elokuussa 2013 :)
Holsteiner-emän ja centimorelaisen fwb-oriin jälkeläiselle irtohypytyskujan esteet olivat varsin helppo nakki.
 
130cm okseri taittui hevoselta hyvin, vaan harmillista kyllä kuvaaja ei ehtinyt mukaan kujan viimeiseen esteeseen.. Tässä kuitenkin varsin mallikelpoinen ristikon ylitys. Video olisi myös, vaan en osaa sitä tänne laittaa :P

v. 2013 laidunkauden loputtua Piimis lähti ratsuttajalle, ja muuti sieltä karsinatalliin asumaan. Muutamaan kertaan olen nähnyt tätä ratsukkoa ja kävimme Ypäjälläkin yhdessä, niin kuin aiempi postaukseni jo kertoikin ( Klipatun ja melkein-holsteinerin kanssa Ypäjällä )
Tämän vuoden loppiaisena kuvattu. Piimis on periaatteessa edelleen samanlainen hömppä ja sählä, vaan on kyllä kasvanut korkeutta ja massaa, sekä tietysti ratsuna kovasti kehittynyt. Omistaja-kasvattaja Sanna Lahtinen näyttää jo aika pieneltä kasvattinsa selässä..





Klipattu Piimis ja Sanna kuvattuna tänään 19.1., kipakassa pakkasessa mutta niin rakastettavassa auringonpaisteessa.




Mistä lempinimi Piimis? Sanna sanoi, että varsa liikuskeli niin vähän emänsä kohdussa, että hän nimesi tulevan varsan Ujo Piimäksi. Lempparinimi Piimis jäi, mutta ujoutta tai hiljaisuutta en minä kyllä ikinä ole tässä hevosessa nähnyt :D

Aurinko paistaa taas, se näkyy muidenkin bloggaajien postauksissa (ihania kuvia!). Minä haluan myös tehdä pakkaspäivän kuvapostauksen, tosin siinä samalla näytän teille työpäiväni aamusta iltaan. Tulethan katsomaan!

Aurinkoisin terkuin
Minna/ Päiväkummun Hevostila

3 kommenttia:

  1. Heppatyttö jokioisilta19. tammikuuta 2014 klo 20.53

    Hienoja kuvia. Tiedätkö onko Veeran blogin osoite muuttunut kun en pääse hänen blogiinsa tai onko blogi yksityinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip. Kiitos, hienosta hevosesta saa hienoja kuvia.. tai ainakin hilpeitä :D

      Veeran blogi löytyy näemmä osoitteesta http://veeranhevoselamaa.blogspot.fi/

      Poista
    2. Heppatyttö jokioisilta20. tammikuuta 2014 klo 16.32

      Okei.. kiitos kun kerroit!! :)

      Poista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.