keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vuosi 2015/ talvi

Tämähän olikin haastavampi juttu. Ajattelin keräillä muutaman kuvan, millä näyttäisin viime vuoteni. Vaan kun olin käynyt läpi tammi-toukokuun kuvat, oli siinä jo neljäkymmentäyksi kuvaa.. hups.. Kerrottakoon (lohdutukseksenne?), että tammi-toukokuussa kuvasin yhteensä 15188 kuvaa (näistä siis jo huonot poistettu..). Kuvamäärää nostaa huomattavasti kuvauskeikat kisoihin ja näyttelyyn sekä muutamat asiakkaan hevosten kuvaamiset; kuvaan sarjalla, jolloin onnistuneiden kuvien osuus kasvaa. En voi rahastaa kuvalla, joka ei ole täydellinen..

Kokeilen kuitenkin kepillä jäätä, kuinka pitkiä postauksia kestätte; tässä siis vuoden 2015 talvi, tammikuusta maaliskuun loppuun. Viikon sisään näytän kaikki muutkin vuodenajat. Että jos ei silleen niin kauheasti kiinnosta, voitte suoraan jättää katsomatta tämän ja tulevat kolme postausta ja odottaa perjantaita 15. tammikuuta, jolloin postauksen aiheena on pihattotyyppien väkirehuruokinta.

Tammikuussa nuoriso päätti nauttimaan hankitreenistä ja kuvaaja paukkupakkasella kuvaamisesta (no kun se täysikuu oli NIIN hieno; ei kauheasti haitannut 25 asteen pakkanen.. mitä nyt sormet vetivät tunnottomaksi).






Salainen aseemme hienojen tärppäkuvien kuvaamiseen, vai hulluksi tullut isäntä?


Helmikuussa edelleen hankitreeni piristi nuorisoa, kuvaaja sai ekstraonnen auringosta. Kuun alussa puolivuotias Keijo liittyi laumaan. Kuun lopussa kävin kuvaamassa pihatossani aiemmin asunutta Sakke, jota Håckus juoksutti; sekä Aallon Sannan komeaa (ja isoa!!) vuotiasta orivarsaa. 

EDIT! Kävinhän minä kuvaamassa myös entisen ratsastuksenopettajani tallilla sekä Charly-Papan omistajan Sannan luona, vaan jotenkin menivät heidän kuvakansionsa ohi. Anteeksi Sanna ja Marsku!













Maaliskuun 17. päivän muistanen ikuisesti. Silloin mekin täällä Kanta-Hämeessä saimme nauttia revontulista, jotka jatkuivat tuntitolkulla. Itku tuli pariinkin otteeseen, niin olin onnellinen ja niin kauniita olivat reposet. Hevosten liikkumisen kannalta maaliskuu oli hankala, kenttä ja koko pihattoalue pysyivät jäässä, kun aurinko ei vielä tuolle alueelle osunut ja yöpakkasten takia oli ihan turha edes harkita kentän suolaamista. Lisääntynyt valon määrä nostaa orien testosteronitasoa, mikä ilmenee riekkumisen lisääntymisenä. Siihen kun yhdisti huonot pohjat, oli täällä riemu ylimmillään.. Tallinvierustan tarha oli jo sula, sinne pääsivät vuorotellen liikkumaan. Maaliskuussa olin katsomassa Kyran klinikkaa, siellä olivat myös oripäivien parhaat. Kuvan musta ori on Paavonkin faija Pin Rock's Black Velvet, joka oli hienonhieno!














Nyt minä lähden ulos, ruokkimaan karvapallon tyyppisiä otuksia :D Sitä ennen puen päälleni kalsarit verkkarit sukat villasukat paidan pitkähihaisen paidan hupparin pipon hupun päähän toppahaalarin talvikengät työhanskat ja rukkaset. Ei täällä ole pakkasta kuin kakskytyks astetta..

Terkuin 
Minna

3 kommenttia:

  1. Kuutamo kuva on upea! :) Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kuutamo kuva on upea! :) Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  3. Onpa ihan järjettömän hieno toi toinen kuva!

    VastaaPoista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.